Kategorie

Ochrana osobních údajů


Vážení zákazníci Čaje bylináře Pavla Váni, milí návštěvníci naší webové stránky ipavelvana.eu, 
velice si vážíme Vaší důvěry! 

Proto je naším předním zájmem ochrana Vašich údajů, Vašich osobních práv, stejně jako respektování Vašeho práva na informační sebeurčení při získání, zpracování a používání Vašich osobních údajů. Naše nakládání s Vašimi osobními údaji probíhá v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů. Provozovatel Internetového obchodu, dle tohoto zákona prohlašuje a zavazuje se, že veškeré údaje, které získá od svých zákazníků a které jsou potřebné k objednání produktů on-line, budou sloužit pouze pro komunikaci se zákazníkem a nebudou dány k dispozici třetím osobám.

1. Získání a použití Vašich osobních údajů

Abychom mohli Vaši objednávku zpracovat, jsou údaje, které jste vyplnili při registraci či objednávání do našeho registračního či objednacího formuláře nebo ve Vašem zákaznickém účtu u nás uloženy a dále předány firmám, pověřeným doručením Vámi vybraného zboží (Česká pošta, Zásilkovna, GLS, DPD, Slovenská pošta, Zásielkovňa, Poczta polska, Deutsche Post, Österreichische Post).

V případě ztráty Vašich podkladů se prosím obraťte na náš Zákaznický servis. Rádi Vám zašleme kopii Vaší objednávky. Předání Vašich osobních údajů neoprávněným třetím osobám je zásadně vyloučeno.

Doručovatelským partnerům jsou poskytnuty Vaše údaje jako je adresa, e-mailová adresa a telefonní číslo, aby Vás doručovatel mohl informovat o přibližném čase doručení zásilky, popřípadě abyste se dohodli o změně doby doručení. Od doručovatele obdržíte e-mail nebo SMS s informacemi o doručení. 

Občas Vám zašleme poštou informace o produktech či reklamu na Vaši adresu, kterou jste uvedli při zadávání objednávky. Kdykoliv však můžete vyjádřit nesouhlas se zpracováním a využitím Vašich osobních dat k reklamním účelům, k tomu se prosíme obraťte na náš zákaznický servis prostřednictvím kontaktního formuláře 

2. Důvěra díky vysokým ochranným standardům

Při přenosu dat používáme tzv. SSL-bezpečností systém (Secure Socket Layer) ve spojení s 128-bitovým kódováním. Tato technika skýtá nejvyšší bezpečnost a je proto používána např. bankami při ochraně osobních údajů v rámci online-bankingu.

3. S jistotou u nás

Konkrétně vypadá naše záruka jistoty následovně:
  • Náš software, který používá jako standard Secure Socket Layer (SSL), zašifruje při objednávce Vaše osobní údaje - jméno, adresu, bankovní spojení a číslo platební karty. SSL je většinou prohlížečů podporován. Vaše data pak obdrží náš server v pro nepovolané osoby nečitelném kódu.
  • Doposud nevznikla ještě žádnému našemu zákazníkovi škoda způsobená ilegálním využitím bankovních informací nebo informací o platebních kartách. Pokud by i přes to došlo k případu zneužití těchto dat při nákupu na našich webových stránkách, ručí většina vystavovatelů platebních karet za případně vzniklou škodu. V případě, že by po Vás Vaše banka požadovala uhrazení určitého podílu, pak za Vás tuto povinnost převezmeme. Předpokladem však je, že budete o tomto zneužití obratem informovat Vaši banku.

4. Nasazení cookies

Cookies jsou alfanumerické identifikační značky, které přenášíme prostřednictvím Vašeho webového prohlížeče na pevný disk Vašeho počítače. Mnoho postupů v e-commerce je bez této techniky nerealizovatelných. Tak je např. při online-nakupování virtuální nákupní košík zpravidla provozován s cookies. 

V našem internetovém obchodě je použit trvalý cookie, aby bylo možno obsah Vašeho košíku uložit po dobu Vašeho nakupování. Trvalý cookie bude uložen ve Vašem počítači a setrvá v něm i po zavření prohlížeče. Tento cookie může být při další návštěvě webové stránky znovu přečten. Bez tohoto trvalého cookie by nemohly být žádné produkty dány do košíku, díky čemuž by bylo nakupování vyloučeno. Upozorňujeme, že cookie poslaný nám, je relevantní výhradně pro použití nákupního košíku. Informace přesahující tento účel neukládáme. 

U všech běžných prohlížečů lze v možnostech volby nastavení cookie přizpůsobit vlastnímu přání. Bližší informace k možnosti nastavení Vašeho prohlížeče, co se cookies týká, naleznete v naší Pomoci

Optimizely: Pro stálé zlepšování webových nabídek provádíme testy A/B-Tests. K tomu využíváme služby "Optimizely" firmy Optimizely, Inc. (https://www.optimizely.de). Optimizely neshromažďuje žádné osobní údaje. Informace o používání těchto stránek jsou anonymně přenášeny a ukládány na server Optimizely v USA. Optimizely můžete deaktivovat dle tohoto návodu: http://www.optimizely.com/opt_out.“ 

5. Google Analytics

Tato webová stránka používá Google Analytics - službu pro webovou analýzu společnosti Google Inc. ("Google"). Google Analytics používá tzv. „cookies“, textová data, která budou uložena na Vašem počítači, a která Vám umožní analýzu užívání webové stránky. Informace vygenerované cookie o Vašem užívání této webové stránky (včetně Vaší IP-adresy, přičemž za účelem její anonymizace prostřednictvím “_anonymizelp()” není na Google Analytics předáváno posledních 8 znaků) budou přeneseny na server Google v USA a tam uloženy. Google pak tyto informace použije k vyhodnocení Vašeho používání této webové stránky, sestaví zprávu o aktivitách na webové stránce pro jejího provozovatele, stejně jako o dalších službách spojených s užíváním webové stránky nebo internetu. Také budou Googlem tyto informace případně předány třetím osobám, pakliže je to zákonem předepsáno nebo pokud jsou tyto ke zpracování údajů společností Google pověřeny. Google nebude v žádném případě spojovat Vaši IP-adresu s jinými svými daty. Instalaci cookies můžete prostřednictvím nastavení softwaru Vašeho prohlížeče vyloučit; v tomto případě Vás ale upozorňujeme na to, že pak případně nebudete moci plně využít veškeré funkce webové stránky. Prostřednictvím použití této webové stránky vyjadřujete svůj souhlas se zpracováním Vašich údajů společností Google právě popsaným způsobem a k shora uvedenému účelu. Pokud nechcete, aby byly informace o návštěvě stránky přenášeny na Google Analytics, můžete si zde (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout/index.html?hl=cz ) stáhnout deaktivační Add-on pro internetový prohlížeč. 

6. Použití pluginů sociálních médií

Tato internetová stránka používá tzv. social media plugin sítě Facebook. Plugin rozpoznáte podle loga Facebook. Pokud navštívíte naši internetovou stránku, vytvoří se prostřednictvím pluginu přímé spojení mezi Vaším internetovým prohlížečem a serverem služby. Tento poté dostane informaci, že jste s Vaší IP adresou navštívili naší internetovou stránku. Pokud kliknete na logo Facebook s přihlášeným uživatelským kontem, může být informace o tom, že jste navštívili naši internetovou stránku, přiřazená k Vašemu uživatelskému účtu na Facebooku. Jestliže jste uživatelem této sociální sítě a nechcete, aby poskytovatel této služby sbíral o Vás prostřednictvím naší internetové stránky údaje a spojoval je s Vašimi uživatelskými údaji, musíte se před návštěvou naší internetové stránky z této sociální sítě odhlásit. Upozorňujeme Vás, že nedostáváme žádné informace o obsahu zprostředkovaných dat, ani o použití těchto dat službou Facebook. Více informací o tom, jaké údaje Facebook sbírá při použití social media pluginu, a jak jsou tyto údaje použité, získáte v informacích o ochraně osobních údajů poskytované služby. Tu naleznete zde:http://www.facebook.com/policy.php 

7. Náhled do Vašich osobních údajů

Údaje, které jste nám sdělili, u nás zůstanou uloženy po dobu existence Vašeho zákaznického účtu. Do Vašich osobních údajů můžete kdykoli nahlédnout, měnit je nebo vymazat za použití Vaší emailové adresy a hesla. Pokud jste zapomněli Vaše heslo, nabízíme Vám v tomto případě speciální servis: Ve Vašem zákaznickém účtu naleznete na log-in stránce odkaz ve znění: "Zapomněli jste své heslo?", který Vás dovede k pomoci s heslem. Prosíme, abyste uvedli Vaši (nám známou) emailovou adresu a odeslali daný formulář. Rádi Vám pak na tuto emailovou adresu zašleme náhradní heslo. Tento postup je bezpečný i v tom případě, kdy se třetí osoba pokusí získat přístup k Vašim osobním údajům, protože zaslání proběhne v každém případě na Vaši emailovou adresu, ke které máte přístup pouze Vy. 

8. Vaše právo na informace

Máte právo požadovat bezplatnou písemnou informaci o tom, jaké osobní údaje o Vás jsou u nás uloženy. Po obdržení této informace pak můžete vyjádřit své přání takto uložené údaje opravit, zablokovat či zrušit; tomuto pak bude bez odkladu vyhověno. Vaše dotazy na téma ochrana osobních údajů nám, prosím, zasílejte prostřednictvím našeho Kontaktního formuláře.

Pokud byste se domnívali, že provádíme zpracování Vašich osobních údajů v rozporu s ochranou soukromého a osobního života nebo v rozporu se zákonem, obraťte se na náš zákaznický servis prostřednictvím našeho Kontaktního formuláře se žádostí o vysvětlení, příp. se žádostí o odstranění takto vzniklého stavu. 

9. Provozní ochrana dat

Čaje bylináře Pavla Váni se řídí zákonnými povinnostmi a pověřil provozního zmocněnce ochranou osobních údajů. 

Všichni naši spolupracovníci jsou písemně zavázáni k dodržování příslušných předpisů a směrnic na ochranu dat, a také k jejich utajení. Rovněž jsou v této oblasti pravidelně školeni. 

Čaje bylináře Pavla Váni